5 DINGEN DIE JE ECHT MOET ZIEN IN VALENCIA IN HET NEDERLANDS

In Valencia kan je door de straten van de verschillende wijken wandelen, lekker relaxen, een koffie of een biertje drinken op een rustig pleintje, en het lijkt wel of de klok stilstaat. Bij Gids Valencia stellen we je voor dat je jouw ervaring ook 100% actief beleeft en tegelijkertijd ook relaxt, we willen dat je iets meer leert over deze fascinerende stad en dat je een koffervol snapshots en leuke herinneringen meeneemt van deze plaats. In dit artikel geeft Gids Valencia je enkele tips van 5 bezienswaardigheden die je zou moeten zien in Valencia in het Nederlands.

DE CENTRALE MARKTHAL

5 DINGEN DIE JE ECHT MOET ZIEN IN VALENCIA IN HET NEDERLANDS

Men zegt vaak dat Spanje de moestuin van Europa is en de vruchtbare streek rond Valencia (la Huerta Valenciana) staat zowel op nationaal als op internationaal vlak bekend voor de groenteteelt en de fruitteelt.

De Centrale Markthal in Valencia is niet alleen een hoogtepunt op architectonisch vlak maar het is ook tegelijkertijd de grootste versmarkt in Europa!

Samen met Gids Valencia zal je meer te weten komen over de typische Valenciaanse producten naargelang het seizoen, Gids Valencia zal het hebben over de ingrediënten van de paella, het wereldberoemde gerecht dat zijn oorsprong heeft in Valencia en waar de Valencianen terecht heel trots op zijn. Waar proef je de beste “jamón” serrano of ibérico of de beste wijn van de streek?

Op de Centrale Markthal vind je een mengeling van geuren, kleuren en smaken en dat in een pracht van een gebouw, tussen prachtige muren versierd met Valenciaanse keramiek. Je mag deze ervaring van onderdompeling in de mediterrane cultuur en gastronomie samen met Gids Valencia in het Nederlands absoluut niet missen.

DE LONJA (ZIJDEBEURS)

5 DINGEN DIE JE ECHT MOET ZIEN IN VALENCIA IN HET NEDERLANDS

Terwijl het vooral de Valenciaanse sinaasappels waren die de Art Nouveau architectuur in Valencia stimuleerden begin 20eE, was het vooral de handel met zijde die aan de constructie lag van het meest emblematische gebouw van de Europese civiele gothische architectuur tijdens de 15eE: de “Lonja de los Mercaderes” of handelsbeurs, verklaard geworden door de Unesco als werelderfgoed.

Ontdek samen met Gids Valencia de symboliek achter dit unieke gebouw, waarin de Gotiek en de Renaissance elkaar ontmoeten, het aardsparadijs voor de handelaars indertijd maar tegelijkertijd een gebouw met ook een erotisch tintje… Ontdek de geheimen samen met Gids Valencia in het Nederlands.

China heeft gedurende eeuwen het geheim van hoe de zijde gemaakt werd, weten te bewaren, maar éénmaal het geheim ontdekt werd, heeft Valencia het product volop weten te benutten en is Valencia erin geslaagd om de zijde industrie zó goed uit te werken dat het eeuwenlang de essentie van de Valenciaanse economie is geworden.

Kom meer te weten over de valenciaanse zijde- industrie aan de hand van Gids Valencia in het Nederlands.

DE MODERNE STAD VAN KUNST EN WETENSCHAPPEN

5 DINGEN DIE JE ECHT MOET ZIEN IN VALENCIA IN HET NEDERLANDS

Wanneer je een foto van de stad Valencia ziet, is het meestal van dit deel, van het futuristische deel, dat op het einde van de vroegere rivierbedding ligt, het is de trekpleister van de stad geworden en mag zeker in de TOP 5 van Valencia staan. Ontdek samen met Gids Valencia in het Nederlands waarom Calatrava dit grote voorbeeld van futuristische architectuur hier heeft gebouwd.

Wat beelden de 6 verschillende gebouwen uit? Wat is elk gebouw en waarvoor wordt het gebruikt? Het grandioze project is terecht het visitekaartje van de stad geworden maar het contrast tussen de mooie oude stad en de moderne futuristische stad is absoluut uniek. Ontdek beide delen tijdens een tour in het Nederlands samen met Gids Valencia.

DE MERCADO DE COLÓN

5 DINGEN DIE JE ECHT MOET ZIEN IN VALENCIA IN HET NEDERLANDS

Eén van de aangenaamste plekjes om het hele jaar door op een terrasje te genieten is zonder twijfel de Mercado de Colón. Het gebouw werd in 1916 geopend als versmarkt in de toenmalige nieuwe bourgeoisie-wijk maar nu is het een heerlijke plaats vol tea-rooms, cafés en restaurantjes. Een overdekte hal maar open aan de zijkanten.

De architect Francisco Mora was bevriend met Gaudi, ze hebben ook samen gestudeerd en dat is duidelijk te merken aan één van de ingangen van het gebouw. Ga er naartoe met Gids Valencia tijdens één van de mogelijke stadswandelingen in het Nederlands of tijdens een privé fietstour in het Nederlands, je zal veel meer te weten komen over deze prachtige Art Nouveau wijk, een wijk waar je trouwens de mooiste boetiekjes van de stad vindt maar ook de prachtigste gevels van huizen. Niet te missen! Gids Valencia toont jou graag haar favoriete wijk in de stad.

HET MALVARROSA STRAND

5 DINGEN DIE JE ECHT MOET ZIEN IN VALENCIA IN HET NEDERLANDS

Het Malvarrosa strand is één van de mooiste en breedste stadstranden van Europa. Je kan er jouw favoriete watersport uitoefenen, wandelen, joggen, fietsen, beach volley spelen, jouw komeet laten vliegen en zwemmen in het water van de Middellandse Zee en daarna kan je genieten van een heerlijke paella in één van de daarvoor gekende restaurants langs de wandeldijk met de Middellandse Zee op de achtergrond.

Tijdens een tour in het Nederlands samen met Gids Valencia zal je veel leuke tips krijgen opdat jouw dagje aan het strand een onvergetelijke ervaring wordt.

Dit bericht is geplaatst in Blog . Bookmark de link .